1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Správcem osobních údajů podle čl. 4 bod 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen: „GDPR”) je provozovatel internetového obchodu www.hair-cosmetics.cz, HairCosmetics Shop s.r.o., IČ:07238908, DIČ:CZ07238908 se sídlem Nerudova 1722/2, Přerov 75002 (dále HairCosmetics.cz). Provozovatel uchovává a zpracovává osobní údaje v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů (č. 101/2000 Sb.) a právními předpisy platnými na území ČR.

2. OSOBNÍ ÚDAJE

HairCosmetics.cz zpracovává pouze osobní údaje, které uživatelé / zákazníci poskytnou v souvislosti s využíváním služeb (např.: vyřízení objednávky, prostřednictvím formuláře přihlášení k odběru novinek (newsletter), registrací zákazníka, kontaktování zákaznické podpory).

V případě nákupu shromažďujeme:

  • Jméno a příjmení
  • E-mailovou adresu
  • Telefonní číslo (pro informování o stavu objednávky a řešení kolizí)
  • Dodací adresu (pro dodání objednávky)
  • Fakturační adresu
  • Heslo v zašifrované podobě
  • IČ, DIČ
  • Ostatní údaje nezbytné pro plnění smlouvy

V případě odebírání marketingových zpráv (newslettery):

  • Jméno a příjmení
  • Kontaktní údaje (e-mail)

Údaje, které získáme tím, že využíváte naše služby:

3. ZÁKONNÝ DŮVOD A ÚČEL ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Zákonným důvodem zpracování osobních údajů je:

  • Plnění smlouvy mezi Vámi a správcem podle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR.
  • Oprávněný zájem správce na poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR.
  • Váš souhlas se zpracováním pro účely poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR ve spojení s § 7 odst. 2 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti v případě, že nedošlo k objednávce zboží nebo služby. 

Účelem zpracování osobních údajů je:

  • Vyřízení Vaší objednávky a výkon práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem; při objednávce jsou vyžadovány osobní údaje, které jsou nutné pro úspěšné vyřízení objednávky (jméno a adresa, kontakt), poskytnutí osobních údajů je nutným požadavkem pro uzavření a plnění smlouvy, bez poskytnutí osobních údajů není možné smlouvu uzavřít či jí ze strany správce plnit.
  • Zasílání obchodních sdělení a činění dalších marketingových aktivit.

HairCosmetics.cz nepoužije spravované osobní údaje k automatizovanému rozhodování. 

4. PŘEDÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ TŘETÍM STRANÁM

Vámi předané osobní údaje jsou předány, či zprostředkovány pouze tehdy, je-li to nezbytné v rámci plnění smlouvy, na základě oprávněného zájmu, nebo pokud jste s tímto předem vyslovili souhlas. Třetí strany, které mohou mít přístup k osobním údajům jsou:

  • Zpracovatelé podílející se na plnění kupní smlouvy.
  • Poskytovatelé platebních služeb, za účelem zpracování plateb a bankám na základě vaší objednávky.
  • Přepravci, za účelem dodání objednaných produktů nebo služeb a řešení reklamací a odstoupení od smlouvy.
  • Poskytovatelé služeb, zajišťující marketingové služby.
  • Poskytovatelé služeb, za účelem analýzy návštěvnosti, zpracováním dat.
  • Provozovatelé technických řešení, za účelem správy technické části e-shopu.
  • Veřejné orgány (např. Policie, či jiné orgány činné v trestném řízení, včetně specializovaných útvarů ÚOOZ).
  • Třetí strany, za účelem provádění zákaznických průzkumů (např. Heureka).

Pokud třetí osoby použijí údaje v rámci jejich oprávněného zájmu, nenese za tato zpracování správce zodpovědnost. Tato zpracování se řídí zásadami zpracování osobních údajů příslušných společností a osob.

5. DOBA ZPRACOVÁNÍ

Správce uchovává osobní údaje:

  • Po dobu nezbytně nutnou k zajištění všech práv a povinností plynoucích z kupní smlouvy a uplatňování nároků z těchto smluvních vztahů.
  • Po dobu, po kterou je HairCosmetics.cz povinný uchovávat podle obecně závazních právních předpisů. 
  • Po dobu, než je odvolán souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely marketingu, nejdéle 20 let, jsou-li osobní údaje zpracovávány na základě souhlasu.

6. PRÁVA SUBJEKTŮ

  • Pokud zpracováváme Vaše obchodní podmínky, můžete kdykoliv požadovat bezplatnou informaci o zpracování svých osobních údajích a to požadavkem na této adrese: info@haircosmetics.cz
  •  V případě, že se domníváte, že zpracování osobních údajů provádíme v rozporu s ochranou Vašich osobních údajů a zákonnými podmínkami ochrany osobních údajů, můžete požádat o vysvětlení, požadovat, abychom odstranili takto vzniklý stav, zejména můžete požadovat, provedení opravy, doplnění, likvidaci osobních údajů nebo blokaci osobních údajů.
  • Máte taktéž právo kdykoliv se obrátit se svou žádostí na pověřence pro ochranu osobních údajů nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů.
  • Svůj souhlas se zpracováním osobních údajů můžete kdykoliv odvolat. Pokud odvoláte souhlas se zpracováním osobních údajů, budou Vaše osobní údaje vymazány nebo anonymizovány; to se však netýká těch osobních údajů, které A-vlasy.cz potřebuje ke splnění zákonných povinností (např. vyřízení již podané objednávky) či k ochraně svých oprávněných zájmů. K likvidaci osobních údajů dojde rovněž v případě, že osobní údaje nebudou zapotřebí pro stanovený účel nebo jestliže bude uložení Vašich údajů nepřípustné z jiných zákonem stanovených důvodů.
  • Požadavek na vymazání dat můžete zadat elektronicky na této adrese: info@haircosmetics.cz

 

7. PRÁVNÍ DŮVODY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

  • Na základě Vámi uděleného souhlasu pro konkrétní účely.
  • Na základě oprávněného zájmu.
  • Na základě plnění uzavřené smlouvy v rozsahu osobních údajů nezbytných k jejímu splnění.


8. PODMÍNKY ZABEZPEČENÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

  • Správce prohlašuje, že přijal veškerá vhodná technická a organizační opatření k zabezpečení osobních údajů.
  • Správce přijal technická opatření k zabezpečení datových úložišť a osobních údajů v listinné podobě.
  • Správce prohlašuje, že k osobním údajům mají přístup pouze jím pověřené osoby.

 

9. ZÁVĚREČNÉ USTANOVENÍ

  • Odesláním objednávky z internetového obchodu potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany údajů a že je v celém rozsahu přijímáte.

 

Tyto podmínky vstupují v platnost a účinnost dne 25. 5. 2018.

 

 

Produkty

Výrobci

Spolehlivá firma 2016

Evidence tržeb
Podle zákona o evidenci tržeb
je prodávající povinen vystavit
kupujícímu účtenku. Zároveň je
povinen zaevidovat přijatou
tržbu u správce daně online;
v případě technického výpadku
pak nejpozději do 48 hodin.